europeangoldfinch.netA második évad hatodik, Subdivision című részében említette Michael először a europeangoldfinch.net oldalt, mikor Sucrenak mondta, hogy szükség esetén ezen a weblapon tudnak kommunikálni. Szerencsétlen véletlen folyamán a weblapról ugyanekkor C-Note is tudomást szerzett.
Persze mit csinál az egyszeri internetező miután kedvenc sorozatában említenek egy címet? Nyilván megnézi, hogy létezik-e az adott oldal és hogy mi van ott :) Kis kutakodás után kiderül, hogy az oldalhoz tartozó domaint a Fox regisztrálta 2006 júliusában. A böngésző címsorába bepötyögve első pillantásra egy fórumszerűségre jutunk, amely a tengelickedvelők eszmecseréjének ad otthont. Természetesen hamar kiderül, hogy a fórumhoz hozzászólni, arra regisztrálni nem lehet, tehát az oldalon kizárólag az jelenik meg, amit a sorozat készítői szeretnének. Lássuk mi érdekeset találunk.
Ami aktuális, az az "Attn: Fish" című topik. Az ebben található hozzászólások, a legkorábbival kezdve:

név: C-Finch69 , április 7
"Fish: My daughter's sick. I need help. Any word on the money? --C."
("A lányom beteg, segítség kéne. A pénzzel mi lett?")

név: Fish , április 8
"Bag has the money. Sorry to hear about your daughter. Good luck."
("Bag-nél van a pénz. Sajnálom, amit a lányodról írsz. Sok szerencsét")

név: C-Finch69 , április 10
"Fish, Need help. My daughter is sick. C-Note."
(ugyanaz, mint az első)

A nevekhez egyértelműen társíthatjuk C-Noteot és Michaelt. Feltűnő a hibás dátum, azonban több hozzászólásban is kesereg az oldal állítólagos üzemeltetője, hogy valami miatt össze-vissza jelennek meg az időpontok, így sikerült megoldani, hogy nehogy túl egyszerűen átlátható legyen. Ez amúgy elég kár, mert legalább kiderülne, hogy mennyi idő is telt el a szökés óta, mivel az előzővel ellentétben ebben az évadban nem igazán tudjuk meg, hogy pontosan mi mikor történik. Mint látjuk a weblap szerint Michael egy idő után válaszol, amire C-Note megismétli a segítségkérést. Ez mindenképp érdekes, tekintve, hogy az előző (2x18 - Wash) rész végén C-Note nem valami jó túlélési esélyeket mutatott. Megoldás: C-Note mégse hal meg, vagy meghal de helyette Mahone ír, esetleg egyik se, mert csak félrevezetésként tették fel ezt a weblapra :)
Viszont megdöbbentő, hogy miután ennyi energiát fektetnek egy kamu weblap összerakásába, utána ez egészet elszúrják az epizódban. Méghozzá úgy, hogy többször is mutatják a weblapot, abban a formában, ahogy az jelenleg megtekinthető. Mind a három hozzászólással, beleértve Michael válaszát, aminek egy részét az egyik alkalommal tisztán el lehet olvasni. (lásd a mellékelt képeket) A távoli kép még nem is lenne baj, mivel Mahone egyszer arról beszél, hogy C-Note három üzenetet küldött, azonban amikor a képernyőt közelről mutatják, látszik, hogy abból egy a válasz.A többi topikban ilyen egyértelmű dolgokat nem találunk. Ami még figyelemre méltó az a "US Southwest Sighting???" című, ebben Fish 40 hozzászólásában annyit ír minden magyarázat nélkül, hogy "Bolshoi Booze 6/4". Ez a hozzászólás már az azonos című epizód előtt is kint volt a neten, bár a benne szereplő 6/4-es dátumot többször is átírták. (ezek szerint az epizód június 6-án játszódna?) A hozzászólás második részét azóta törölték, ez "Bastimentos 7/4" volt, ami egy kis, panamai sziget neve. Ugyanebben a témában fordul elő Albuquerque város is, itt a szereplők a John Doe című epizódban jártak.

A rejtett üzenetekről rengeteg további feltételezést lehet még olvasni az interneten, azonban nagyrészük meglehetősen homályos. Az nyilvánvaló, hogy nem véletlen áthallásokról van szó, azonban nyilván senki ne várja, hogy a következő epizódok részletes sztorija van kódolva a weblapon.

update: azóta újabb ál-weblapot készítettek a sorozathoz: a http://reynolds-again.com/ oldal címe az elnöknő híveinek transzparensein jelenik meg, a címen pedig a választási programjáról olvashatunk.