Érdekességek első kézből


A magyar nézők körében kevésbé ismert tény, hogy a sorozat egyik írója, Nick Santora rendszeresen oszt meg érdekességeket a blogjában, illetve külföldi fórumokon. Néhány érdekesebb bejegyzése magyarul...

A blogjának bemutatkozása:

Hello, Nick Santora vagyok a Prison Break írója és co-executive producere. Ezen kívűl részt vettem a "The Sopranos" írásában, és írója/producere voltam a "Law & Order" és a "The Guardian" című sorozatnak. Szintén én találtam ki, és készítem a "Beauty & The Geek" című valóságshowt. Mindig örülök a visszajelzéseknek a nézőktől azokról a sorozatokról, amelyeken dolgoztam, szóval nyugodtan írjátok meg a gondolataitokat a showkról.

A legutóbbi blogbejegyzéséből:

Szeretnék megosztani valami nagyszerűt... sőt igazából kettőt is. Pontosabban két nagyszerű emberről van szó, ők Christian Trokey és Kalinda Vasquez. Két újonc, akik idéntől vesznek részt a sorozat írásában, és épp most léptettük őket elő, mivel eddig csak az irók asszisztensei voltak. Ez nem jótékonykodás,
nem azért kapták, mert szeretjük őket (igazából ki nem állhatom őket), vagy mert olyan szépek (mindketten nagyon csúnyák!) ... na jó, félre a viccet, azért léptettük őket elő, mert elképesztően jól írnak. Ráadásul remek munkamoráljuk van, kiváló humoruk és jó velük lenni. Trokey az egyik legtiszteletreméltóbb ember, akivel valaha is találkoztam, és ha a 3 éves lányom felnőtten olyan személyiség lesz, mint Kalinda, igazán elégedett lehetek. Hatalmas jövő áll előttük, és remélem a PB rajongók észreveszik a nevüket a mostani évad 7-ik és 8-ik részében. Ez az első eset, hogy a nevük képernyőre kerül, de ígérem nem az utolsó.

Egyik fórumhozzászólása:

1) Ha bármit mondok arról, hogy SWC visszatér-e, rögtön arra is válaszolok, hogy Dr. Tancredi visszajön-e.
2) T-Bag ismét minden oldalát megmutatja ebben az évadban.
[arra a kérdésre, hogy Lincolnnak honnan van pénze]
3) Lincoln szállodája nem drága. Amikor szükséges kap pénzt a cégtől/Susantől, és ezért feltehetően nem hazudott, amikor Sucrénak azt mondta, hogy csak 50 dollárja van.
[másik kérdésre]
Láttuk, hogy visznek be ételt a börtönbe, és csak az "érinthetetlenektől" tagadják ezt meg. Lechero odabent a főnök - mi, az írók úgy gondoltuk, hogy ez mindenkinek evidens - és ebből kiderül, hogy a szobákat is ő és a társai osztják ki. Nem gondoltuk, hogy érdemes mutatni, amint Michaelnek elmondja, "tied a 12-es cella". Azt kell mondjam, kicsit szőrszálhasogatásnak érzem az olyan kérdéseket, hogy ki hol alszik és honnan van az ágya, de kétségtelenül jogosak. Ettől függetlenül szeretnénk azt a nagyon kevés rendelkezésre álló időt jobban kihasználni, és az unalmas részleteket kihagyni.
4) [...] Már korábban is elmondtam, hogy a szerződésem alapján nem olvashatok, vagy hallgathatok meg javaslatokat a történet további részére vonatkozóan. Tehát ezeket kérlek ne írjátok be. Ha azt mondjátok, hogy nem tetszett az epizód, mert Michael szemét volt Bellickkel, az rendben van, de ötleteléseket a történet folytatására a fent említettek miatt nem olvasok el.
5) a PB minden évada lényegében egy teljesen új sorozat. Idén be kellett mutatnuk és el kellett helyeznünk az új szereplőket, elmagyarázni az új környezetet, a játékszabályokat. Ehhez idő kell, nem lehet egy vagy két epizóddal letudni. Szóval azoknak, akik azt szerették volna, ha Michael az első részben elkezdi a szökést, üzenem, hogy részben ez volt az oka, részben pedig úgy állítaná be a Sonát, mintha onnan egyszerű lenne kijutni. De ez változni fog. Elkezd terveket készíteni, rájön dolgokra. A testvérek kapcsolata az eddig legnagyobb próbának lesz kitéve. Nagyon rövidesen láthatjuk Sarát, meglátjuk mi van a dobozban, és láthatjuk amint néhány Fox Riveri barátunk súlyos veszélybe kerül. A most következő rész gyilkos lesz. (eredetiben "killer") És tartom amit korábban mondtam a hatodik részről... az egyik legjobb epizód, a valaha volt egyik legjobb epizódbefejezéssel.

másik, későbbi fórumhozzászólás

1) A tetkó egy bonyolult dolog — drága, időt rabló, előkészítést igényel. Mivel ebben az évadban nincs nagy szerepe, ezért nem engedhetjük meg magunknak, hogy sűrűn mutogassuk. De biztos vagyok benne, hogy időnként vethettek rá pár pillantást most is. Tudjuk, hogy rajongók szereti a tetkót, mi is szeretjük, csak nagyon sok baj van vele.
[kérdésre: Miért öl a Cég?]
2) A szereplők megölése mutatja, hogy milyen komoly is a veszély, amiben hőseink vannak. Ha utána gondolsz, sok értelme nem lenne, hogy valakit miután elkaptak valakit, csak úgy hagyják elmenni, vagy csak kicsit megverjék - nem, a Cég öl. Ez fenyeget mindenkit. Ha valamit elrontanak, meghalnak. Sűrűn. Enélkül úgy érezzük nem lenne elég nagy a tét és a feszültség. A rajongóknak persze joga van másképp gondolni, szerintünk azonban ez így a jó.

http://www.myspace.com/nicksantorawriter
http://pbreakfans.proboards47.com/