Prison Break spin-off?


A hollywoodreporter.com cikke szerint a FOX már be is rendelte a Prison Break készí­tésén is munkálkodó Matt Olmsteadtől és Zack Estrintől az új sorozat felvezető részének a forgatókönyvét. Ez persze nem jelent automatikusan új sorozatot, hiszen a forgatókönyvek csak kis részéből lesz tényleges sorozat.

A színhely egy női börtön lenne, ahol az a Molly a főhős, aki a Prison Break harmadik évadában fog először feltűnni. Olmstead és Parouse már régóta gondolkodott egy női börtönről szóló sorozaton, ehhez jött kapóra a rövidesen feltűnő rejtélyes szereplő. Hogy a szerepet ki kapja, az még kérdéses.

Innentől Mollyra vonatkozó spoilerek következnek, csak akkor olvass tovább, ha nem zavar.

Mollyról már korábban is sok szót ejtettek a készítők, í­gy várhatóan lényeges szerepló lesz, függetlenül attól hogy kap-e saját sorozatot. Molly és Michael hasonló háttérrel rendelkeznek, céljaik is hasonlók, í­gy igen jól megértik egymást. (Mikor ez először nyilvánosságra került, a rajongók többsége felháborodott annak hallatán, hogy Sara halála után ilyen hamar új nő kerül Michael életébe. Válaszként az í­rók siettek leszögezni, hogy kettejük egymáshoz való viszonyát a közös célok fogják meghatározni)

Az új sorozatban Molly életfogytiglani börtönbüntetését tölti, amikor egy halottnak gondolt, számára sokat jelentő személyről kiderül hogy életben van. Innentől egyetlen célja eljutni hozzá, amihez első lépés megszökni a börtönből.

Korábban már volt pár nekifutás női börtönös témában, többek között a sok évig futó és igen sikeres, "Prisoner: Cell Block H\" című ausztrál sorozat, valamint a FOX rövidéletű, hamar elfelejtett "Women in Prison" című vicceskedő sorozata.