Hivatalos: Nem lesz több évad!     (Sucre - Cukor , 2009-01-13)
Michael és Lincoln pályafutása hamarosan véget ér. A FOX elnöke bejelentette, hogy az idei lesz a Prison Break utolsó évada. "A négy éve futó sorozat rengeteg sikert aratott számos országban," - nyilatkozta Kevin Reilly - "de kell egy pont, ahol a történet lezárásra kerül. Most jött el ennek az ideje!"

A dececember 22-én mutatták be a téli fináléként szolgáló 16. részt és még további hat vagy nyolc rész várható április 17-től péntekenként, amelyekben lezárják a történetet. "Ütős befejezést akarunk!" - mondta Reilly.

Nick Santora a PB jövőjéről     (Sucre - Cukor , 2009-01-12)
Nick Santora, a PB egyik írója elmondta a sorozat jövőjével kapcsolatban, hogy addig lesz folytatás, amíg a csatorna igényt tart rá. Ennek ellenére sokan úgy gondolják, hogy a 4. évad lesz az utolsó...

Még két epizód?     (Belphegor , 2008-11-13)
A hírek szerint a FOX kilátásba helyezte, hogy a negyedik évadra betervezett 22 epizódon felül még két újabb epizód készülhet. Azonban ez jelenleg egyáltalán nem biztos, ahogy az sem, hogy ezeket mikor adnák le. Egyes találgatások szerint ez a sorozat lezárásaként szolgálhat, de akár az is elképzelhető, hogy csak DVD-re kerülő extrák lesznek.

A negyedik évadból idén 16 rész kerül adásba december 22-ig, a fennmaradó 6 rész bemutatásának időpontja egyelőre ismeretlen.

Hivatalos a negyedik évad     (Belphegor , 2008-03-22)
Nick Santora a blogjában megerősítette, hogy a FOX immár hivatalosan is berendelte a következő évadot, amin már a jövő héten elkezdenek dolgozni.

Nick Santora a folytatásról     (Belphegor , 2008-02-16)
Idén tavasszal már biztos nem lesz új rész, viszont a negyedik évadra nagy az esély. Ezt Nick Santora írta, aki rendszeresen szokta a rajongókat blogjában és fórumhozzászólásokban friss hírekkel ellátni. Megerősítette, hogy mint arra mindenki számított, a forgatás beindítása rengeteg idő és emiatt tavaszra már nem készülhet el új rész. Az író szerint a negyedik évados megrendelésre viszont minden esély megvan, ez azonban csak később válik hivatalossá.

Vége a sztrájknak.     (Belphegor , 2008-02-13)
Az írók 92,5%-os többséggel megszavazták a stúdiók ajánlatának elfogadását. A sztrájknak immáron hivatalosan is vége.

Vége a sztrájknak?     (Belphegor , 2008-02-09)
"We have a tentative deal." - így kezdődik az írók szakszervezete által ma (szombat) reggel kiküldött levél, azaz a jelek szerint sikerült közös nevezőre jutniuk az írók és a stúdiók képviselőinek. Ebben arról írnak, hogy habár a megállapodás nem tökéletes, a céljukat elérték, a sztrájk folytatása pedig már többet ártana, mint amennyit el lehet vele érni. A folytatás, valamint hogy az egyezség mikor válik hivatalossá, remélhetőleg a mai megbeszéléseken dől el.

A levél itt olvasható.

kiegészítés : sorry, ha nem volt teljesen világos: tehát a képviselők fogadták el a megállapodást és ezt kell most az íróknak megszavazniuk. /jó esetben még a hétvégén/ Ezért a kérdőjel a címben.

Kiegészítés 2 : Érdemes olvasgatni a fentebb linkelt blogot, úgy tűnik hogy az írók egy számottevő része nagyon nincs megelégedve a vezetőik által kialkudott feltételekkel. Lehet még itt bonyodalom...

Kiegészítés 3, (02.10, vasárnap) : 48 órájuk van az íróknak szavazni. A várakozások szerint ideális esetben (!) kedden-szerdán kezdhetik újra a munkát.

Aktualitások     (Belphegor , 2008-01-14)
Ugye senki nem felejtette el, hogy a 9-ik résszel ma tér vissza a sorozat? Az epizódok a 13-ikig vannak készen, ezeket mostantól hetente adják, kivéve a 11-ket, az ugyanis az éppen aznapra eső elnöki beszéd miatt késik egy hetet.

Az írószövetség sztrájkja immáron több mint két hónapja tart. Nemrégiben Dominic Purcell egy interjúban (megtekinthető itt) úgy nyilatkozott, hogy ha a sztrájk rövidesen (heteken belül) véget ér, akkor a harmadik évad még lehet 22 részes, ellenkező esetben szinte biztos, hogy nem lesz több 13 epizódnál.

Még két év?     (Belphegor , 2007-10-30)
Minden jel arra mutat, hogy a készítőknek egyelőre eszük ágában sincs lezárni a történetet, és befejezni a sorozatot. Ugyanis a sorozat egyik írója, Matt Olmstead (aki az előző hírben említett spin-off egyik ötletgazdája is) éppen most írta alá újabb két éves szerződését. Ez természetesen nem jelent automatikusan ennyi időre új epizódokat, hiszen az még egyáltaláan nem biztos, hogy a csatorna meg is rendel ennyit. Minden esetre a készítők részéről a szándék elég egyértelműnek látszik... Arra a kérdésre, hogy két sorozatot hogy tud majd egyszerre csinálni, azt válaszolta, hogy a Prison Breaken már egy olyan kiváló gárda dolgozik, hogy szinte maguktól készülnek a forgatókönyvek, így tehát marad ideje mellette másra is bőven.

Duplaepizód     (Belphegor , 2007-10-23)
A jelenleg aktuális menetrend szerint jövő héten baseball miatt ismét nem lesz új rész, két hét múlva viszont dupla epizód jön. Baseball-értők szerint az elvi lehetősége megvan annak is, hogy más meccsek eredményeként a jövő hétfői tét nélkülivé válik, és emiatt nem tartják meg. Habár ennek esélye egészen minimális, ha mégis így történne a FOX jövő héten adja a 6-ik részt, két hét múlva (nov. 5) pedig nem lesz dupla.