bemutató dátuma: 2005-08-29 (magyar: 2006-08-23)
magyar cím: Isten hozott a börtönben
fórumtopik
értékelés: 2.97
ugrás: következő részre
Az alábbi összefoglaló nem helyettesíti az epizód megnézését, inkább csak összefoglaló későbbi felidézéshez. Tartalmaz utalásokat a második részre is.

A sorozat első epizódja, melyből megismerjük az alaphelyzetet, valamint Michaelt és börtönbekerülésének körülményeit.
Az első képeken Michaelt látjuk, nem sokkal teljes testét elborító tetoválása felvarrása után. Ekkor még nem derül ki, később azonban megtudjuk, hogy ebbe a szökés végrehajtásához nélkülözhetetlen információk valamint alaprajzok vannak belekódolva. Michaelt az otthonában látjuk viszont, ahol épp megsemmisíti a szobájában felhalmozott információkat, elsősorban újságcikkeket. Ezen újságcikkek azon emberekről szólnak, akikkel később a terv végrehajtásához kapcsolatba lép Michael: a börtön orvosa, John Abruzzi, D.B. Cooper, Lincoln Burrows. Utóbbiról rövidesen kiderül, hogy Michael halálraítélt testvére, akinek kiszöktetése a végső cél. A többi emberről is éppen elég ki fog derülni a későbbi részekben, mindannyiuk kellőképpen izgalmas személy.
Miután elkapták bankrablás közben, Michaelt igen gyorsan elítélik és beszállítják abba a börtönbe, ahol bátyja raboskodik. Első találkozása az őrök főnökével nem túl jól sül el. Ezután megismerjük cellatársát, Sucret, akitől a börtön bemutatása során megtudjuk, hogy Abruzzi felelős a börtönmunkáért. Abruzzitól szeretne Michael lehetőséget kapni, hogy részt vegyen a börtönmunkában, azonban Abruzzi elzavarja. Nemsokára kinti ismerősei levelet kapnak, amelyből megtudják, hogy előkerülhet Otto Fibonacci, az az ember aki Abruzzit börtönben juttatta, és további információkkal szolgálhat, aminek eredményeképp még más emberek is börtönbe kerülnek. Ezért Fibonacci igen fontos Abruzzi számára, akinek hollétéről pedig Michael tud, így kézbentarthatja Abruzzit és megkapja az engedélyt a börtönmunkában való részvételre.
Úgy tűnik, Michael rendszeresen fog találkozni a doktornővel, Dr. Tancredivel, ugyanis diabéteszes, az inzulin-injekciókat pedig csak az orvos adhatja be.
Michael eredeti foglalkozását tekintve építőmérnök, ezért kéri segítségét a börtönigazgató, aki a feleségének a házassági évfordulóra egy mini Taj-Mahalt épít, azonban elakadt az építéssel. Michael nem adja meg a kért segítséget, hiába ajánlja fel az igazgató, hogy így naponta sok órára távol lehet a börtön világától. Azonban az Abruzzival való súrlódások miatt később kénytelen ebbe belemenni, ha nem akar rögtön a büntetésként fenntartott, SHU megjelölésű zárkában kezdeni.
Gyors bemutatót kapunk Hale és Kellerman ügynök módszereiről: a börtönigazgató barátját, McMurrows tiszteletest rövid úton elteszik láb alól, miután kiderül, hogy közbenjárhatna Lincoln kivégzésének elhalasztása érdekében.


  Az epizód promóképei:


Az epizódhoz tartozó letöltések:

file neve méret típus dátum forrás v. készítő
1x01 - Pilot (hdtv-lol) 49K felirat 2006-03-14 www.forom.com
1x01 - Pilot (hdtv-ctu) 49K felirat 2006-03-14 www.forom.com
1x01 - Pilot (hdtv-ctu) 47K felirat 2006-03-14 www.feliratok.hu
1x01 - Pilot (hdtv-lol) 47K felirat 2006-03-14 www.feliratok.hu

értékelés
a szavazatok átlaga: 2.97 (1884 szavazat)
a szavazatok megoszlása: 1 : 483 db ,   2 : 338 db ,   3 : 311 db ,   4 : 243 db ,   5 : 509 db
szavazz az epizódra! 1 2 3 4 5