bemutató dátuma: 2005-08-29 (magyar: 2006-08-30)
magyar cím: Lázadás
fórumtopik
értékelés: 2.92
ugrás: előző / következő részre
Michael hasznos információkat szerez Westmorelandtől, miközben igyekszik bizalmába férkőzni, hogy az később beszálljon a pénzével. Mivel 60 éves, és még 60 év letöltendője van, nem kérdés, hogy más kiút nincs számára. Westmoreland közelgő faji összetűzésekre figyelmeztet.
Egy ellenőrzés során megtalálják Sucre kését Michaelnél, azonban Pope utasítására Sucre kerül magánzárkába. Bellick felettébb gyanúsnak találja, hogy az igazgató miért védi Michaelt aki iránti ellenszenve egyre fokozódik.
Lincoln és Michael beszélgetéséből kiderül, hogy az orvosi szoba jelenti a gyenge láncszemet a biztonsági rendszerben, ezért szükséges odajárnia cukorbetegség ürügyével, amely látszat fenntartásához egy Prugnac nevű készítmény szükséges, amely csak C-Note segítségével szerezhető meg.
Michael az udvari lelátóból igyekszik kiszedni egy csavart, amikor T-Bag megzavarja, aki választás elé állítja: vagy beáll szolgálni a bandáját és a személyes ferde hajlamait, vagy távol tartja magát tőlük amennyire tudja. Micheal nem megy bele semmilyen közösködésbe, így T-Bag elzavarja. A csavar megszerzésére irányuló következő kísérletnél ismét összefut vele, aki ekkor erővel elveszi az immár kiszedett vasalkatrészt. Ez azonban fontosabb annál, minthogy Michael csak úgy veszni hagyja, ezért átkutatja T-Bag celláját, azonban ismét összefut vele. Ekkor kénytelen színleg társulni vele. Ezt rossz néven veszi C-Note, aki emiatt nem adja oda a Prugnacet.
Sucre a magánzárka miatt nem tudja felhívni kedvesét a születésnapját, akit Hector igyekszik megingatni Sucre iránti érzelmeiben.
Bellick "Schweitzer Allen 11121147" feliratú feljegyzést talál a cellában, de nem jut zöldágra ezzel kapcsolatban utánajárása ellenére.
Abruzzit felkeresik régi üzletfelei, tájékoztatják a Fibonaccit érintő eseményekről és figyelmeztetik, hogy ha nem szerzi meg a rá vonatkozó információkat, rosszul járhat.
Veronica kutakodása során az ügyvédtől megkapja az eredetileg csak zárt ajtók mögött lejátszott videókazettát a gyilkosságról. Amikor ezt említi Lincolnak, az azzal válaszol, hogy mikor ő odaért az áldozat, Steadman már halott volt. Kiderül, hogy Crab Simmons, aki tanúskodhatot volna az ügyben, meghalt, Veronica csak a barátnőjével találkozik kétszer. Tőle mindössze annyit sikerül megtudni, hogy szerinte se a megfelelő emberek lettek elítélve, aki pedig ezen változtatni próbál, azt megölik. Az esti sorakozónál kitörő zavargásban Michael T-Bag 'hálótársával' kerül összetűzésbe, akitől sikerül elvenni az ominózus csavart mielőtt rátamad egy fekete, és halálos sebet ejt rajta. Ezt T-Bag úgy értelmezi,hogy Michael a gyilkos, és bosszút esküszik. C-Note pedig látván az eseményeket, barátibb hangot üt meg Michaellel, és odaadja a Prugnacet. Éppen az utolsó pillanatban ahhoz, hogy az orvosi vizsgálat a kívánt eredményt adja. A megszerzett csavarból némi csiszolás után a cella mosdójának szerelésére használható kulcs lesz.
Bellick egy fészerbe vezeti Michaelt, ahol Abruzzi kompániája várja őt. Megfenyegetik, ha nem adja ki Fibonacci tartózkodási helyét, mire Abruzzi hármat számol levágják két lábujját. Abruzzi háromig számol... és folyt köv.


Az epizódhoz tartozó letöltések:

file neve méret típus dátum forrás v. készítő
1x02 - Allen (hdtv) 42K felirat 2006-03-14 www.forom.com
1x02 - Allen (hrhd-ctu) 39K felirat 2006-03-14 www.feliratok.hu
1x02 - Allen (hdtv-lol) 39K felirat 2006-03-14 www.feliratok.hu

értékelés
a szavazatok átlaga: 2.92 (1665 szavazat)
a szavazatok megoszlása: 1 : 480 db ,   2 : 260 db ,   3 : 241 db ,   4 : 279 db ,   5 : 405 db
szavazz az epizódra! 1 2 3 4 5