bemutató dátuma: 2005-09-26 (magyar: 2006-09-27)
magyar cím: Zendülők és falfúrók
fórumtopik
értékelés: 2.93
ugrás: előző / következő részre
Kellermanék kapcsolataikat felhasználva (újból zsarolnak) szereznek egy embert a börtönön belül Lincoln megölésére.
Michael előkészíti a szökéshez szükséges további bontási munkálatokat, amelynek során ezúttal egy nagyobb betonfalat szükséges kiiktatni. Azonban ezt a menetrend szerint két napon belül kell megejteni, ez azonban a folyamatos létszámellenőrzések mellett megoldhatatlan. Sucre egy zárlatot javasol, amely szerinte a foglyok felidegesítése esetén egyenes következmény. Ennek érdekében Michael megbuherálja a szellőzőberendezést. Az időközben a kórházból visszatért T-Bag kellőképpen felidegeli magát és az őröket a kívánt zárlathoz, azonban a dolog itt nem áll meg, T-Bag kompániája a felszólítás ellenére nem vonul vissza a cellákba. Eközben Michael és Sucre a cellájukból a lyukon kereszül hátramennek elkezdeni a fal bontását. Az őrök nem tudván mit tenni visszavonulnak a vezérlőbe, ám annak rácsát a lázongók feltépik, majd az addigra már üres helységbe bemennek. A vezérlőpulttal kinyitják az össze cellát, az őrök egy ottfelejtett kulcscsomójával pedig további területekre hatolnak be.
Nick igyekszik bebizonyítani Veronicának hogy valóban segíteni akar, ő azonban ezt csak akkor hiszi el, amikor Nick valós segítséget ad: kinyomozta, hogy a Lincolnt feljelentő hívást Washingtonból indították, így az semmiképp sem lehet hiteles.
A Lincolnt a látogatásról visszakísérő őr a rabok által elért területen belülre kerül. Lincoln a rabok tömegébe kerül, ahol a közvetve Kellermanék által felbérelt rab közelébe kerül. Az őrt T-Bag megtalálja és a kellő megpuhítása után hajlamai kiélésére beráncigálja az egyik cellába, amely éppen Michaeléké. Így tudomást szerez a szökésről, az őrrel együtt. Abruzzi közbelépésére megtartja a titkot magának, azonban ezért cserébe követeli, hogy részese lehessen az eseményeknek. Ez Abruzzinak nagyon nincs ínyére. A zajra visszaérkezvén Michael megakadályozza, hogy az őrt megöljék, majd kimegy felderíteni a helyzetet. Ekkor látja az egyik monitoron, hogy a doktornőt a gyengélkedőn az ottani rabok beszorították egy szobába, ahonnan nem tud kijönni. Michael a segítségére indul.


  Az epizód promóképei:


Az epizódhoz tartozó letöltések:

file neve méret típus dátum forrás v. készítő
1x06 - Riots, Drills and the Devil I. (hdtv-lol) 36K felirat 2006-03-14 www.forom.com
1x06 - Riots, Drills and the Devil I. (hdtv-lol) 35K felirat 2006-03-14 www.feliratok.hu
1x06 - Riots, Drills and the Devil I. (hrhd-ctu) 35K felirat 2006-03-14 www.feliratok.hu

értékelés
a szavazatok átlaga: 2.93 (1732 szavazat)
a szavazatok megoszlása: 1 : 464 db ,   2 : 277 db ,   3 : 293 db ,   4 : 298 db ,   5 : 400 db
szavazz az epizódra! 1 2 3 4 5