bemutató dátuma: 2005-10-03 (magyar: 2006-10-04)
magyar cím: A gyanú árnyéka
fórumtopik
értékelés: 2.91
ugrás: előző / következő részre
Megérkezik a Nemzeti Gárda, azonban egyelőre az épületbe nem hatolnak be. Bellick és Pope nem ért egyet az alkalmazandó módszerben, Bellick az azonnali lerohanás mellett érvel, ellenben Pope kivárásra játszik, mondván hogy az épületben uralkodó forróság, valamint az vízelzárás hatására megtörik a rabok ellenállása. A lerohanás azonban elsősorban a kormányzó lánya, Sarah miatt marad függőben, aki miatt Pope többször kellemetlen helyzetbe kerül az időközben megérkező kormányzó előtt.
Michael a tetőről a szellőzőcsatornák rendszerén átmászva elér az orvosi szobáig, ahonnan az álmennyezet megbontásával menekíti ki a doktornőt, akihez az utolsó pillanatban érkezik, ugyanis az őrjöngő rabok égő könyvek bedobásával próbálják kifüstölni menedékéből.
Lincolnt a rejtélyes nagydarab ember kíséri, majd egyszercsak rátámad és megpróbálja megölni. Némi dulakodás után a támadó súlyos sérülésekkel egy szinttel lejjebb végzi. Mielőtt meghal, Lincoln megpróbálja megkérdezni, hogy ki küldte, azonban nem derül ki.
Sucre és Abruzzi folyamatosan dolgozik a fal bontásán, majd erőfeszítéseik végén örömmel állapítják meg, hogy Michael elmélete működik, a falon kellő méretű lyuk tátong.
A börtönigazgató és Bellick idegeségét fokozza a foglyoknál rekedt őr, aki mint kiderül újonc. Michaelék cellájában komoly vita tárgya, hogy mi történjék vele. T-Bag folyamatosan azt hangoztatja, hogy túl sokat tud, így meg kell ölni, Abruzzi szerint ez legfeljebb T-Bagre igaz, az őr megölése viszont kerülendő.
Nick és Veronica repülőre száll, hogy Washingtonba jusson. Ottani segítőjüktől megtudják, hogy az ominózus hívást egy nyilvános telefonfülkéből tették, így nem tudhatják ki volt. Annyit megállapítanak, hogy a fülke közvetlen közelében az áldozat korábbi munkahelye, egy alternatív energiaforrásokkal foglalkozó cég irodája található. A fülkénél állva hívást kapnak, melyben egy névtelen telefonáló közli velük, hogy túl sokat tudnak, így meg fognak halni.
A doktornő kijutása után rohamosztag behatol az épületbe. Abruzziék elengedik a túszukat, figyelmeztetve, hogy ha bárkinek bármit is mond a szökésről, tudják hol lakik és kit keressenek a kinti barátaik. Azonban T-Bag kijátszva Michaeléket az őr után ered és késével többször leszúrja. Az esetnek Westmoreland szemtanúja.
A doktornő furcsának találja Michael helyismeretét, azonban magyarázatként egy korábbi börtönmunkára való hivatkozást kap. Mikor utánaérdeklődik az esetnek, megtudja, hogy a kérdéses területre nem engednek bentlakókat még dolgozni se...


  Az epizód promóképei:


Az epizódhoz tartozó letöltések:

file neve méret típus dátum forrás v. készítő
1x07 - Riots, Drills and the Devil II. (hdtv-ctu) 36K felirat 2006-03-14 www.forom.com
1x07 - Riots, Drills and the Devil II. (hrhd-ctu) 35K felirat 2006-03-14 www.feliratok.hu
1x07 - Riots, Drills and the Devil II. (hdtv-lol) 33K felirat 2006-03-14 www.feliratok.hu

értékelés
a szavazatok átlaga: 2.91 (1345 szavazat)
a szavazatok megoszlása: 1 : 368 db ,   2 : 230 db ,   3 : 200 db ,   4 : 248 db ,   5 : 299 db
szavazz az epizódra! 1 2 3 4 5