bemutató dátuma: 2005-10-24 (magyar: 2006-10-11)
magyar cím: Fenyegető körülmények
fórumtopik
értékelés: 2.81
ugrás: előző / következő részre
A szökési terv következő fázisában egy raktárba kell bejutni, amely az épületeket összekötő földalatti alagút felett helyezkedik el. A bejutáshoz Abruzzinak kell okot találnia börtönmunkára. Az elképzelés szerint felgyújtják, így a helyreállítás ürügyén bejuthatnak, ha ráadásul mérgező anyagokra hivatkoznak, még az őrök is békén hagyják őket. Azonban mint kiderül a raktárt átalakították és mostmár az őrök pihenőszobájaként hasznosítják. Az egyetlen akinek a rabok közül bejárása van Westmoreland, ő azonban hallani sem akar semmiféle szabotázsról. Westmorelannd Michaellel folytatott beszélgetése során meggyőzően állítja, hogy ő nem D. B. Cooper, így nincs birtokában a lopott pénznek.
Bellick igyekszik megtalálni társa, Bob gyilkosát. A cellák átkutatásánál nem találnak semmi nyomot. T-Bag Abruzziék felől védve van, hiszen ha feldobnák, kitudódna a cella falán tátongó lyuk. Bellick tudja, hogy Westmoreland látta a gyilkost, aki azonban nem akar besúgóvá válni. Erre válaszul Bellick egyértelművé teszi, hogy Westmoreland ne számítson a továbbiakban Bellickre, illetve az eddig különleges elbánásra. Rá nem sokkal Westmoreland a cellájában holtan találja a macskáját, akit előtte előtte nem sokkal Michael hozott vissza neki. Bellickkel szembeni bosszúból Westmoreland végrehajtja Michael kérését, az őrök pihenőszobája felgyullad, a helyreállítást megkezdi a szökést tervező gárda, immáron T-Baggel kiegészülve.
Veronica és Nick frissen szerzett nyomozati anyagokkal tartanak haza, amikor a cipelésben nekik segítő szomszéd, meghal az ajtónyitáskor begyújtott robbanásban. Kellermanék látják az elszállított testet, így abban a tudatban állnak tovább, hogy Nickék meghaltak. Valójában ők autóval elmenekülnek és hogy haláluk látszatát fenntartsák elvonulnak egy eldugott erdei faházba, amíg kigondolják, hogy hogyan segítsenek Lincolnnak.
T-Bag szeretne túl lenni a Bob-ügyön, ennek érdekében hamis bizonyítékokkal bemártja cellatársát, amit az őrök terv szerint bevesznek.
LJ-éknél Kellermenék tesznek látogatást, amely vérfürdőbe torkollik. LJ anyja és annak élettársa halott. LJ elmenekül, telefonjában egy képpel Kellermanról a gyilkosság után közvetlenül. Kellermanék világossá teszik, hogy a helyszínen elhelyezett hamis bizonyítékok alapján a rendőrség LJt fogja gyanúsítani. Valóban így is történik.
A rejtélyes telefonáló nő személyazonosságára is fény derül. Nem más, mint az alelnök személyesen.


  Az epizód promóképei:


Az epizódhoz tartozó letöltések:

file neve méret típus dátum forrás v. készítő
1x08 - The Old Head (hdtv-lol) 48K felirat 2006-03-14 www.forom.com
1x08 - The Old Head (hdtv-nbs) 48K felirat 2006-03-14 www.forom.com
1x08 - The Old Head (hdtv-lol) 46K felirat 2006-03-14 www.feliratok.hu
1x08 - The Old Head (hrhd-nbs) 46K felirat 2006-03-14 www.feliratok.hu

értékelés
a szavazatok átlaga: 2.81 (1429 szavazat)
a szavazatok megoszlása: 1 : 389 db ,   2 : 279 db ,   3 : 244 db ,   4 : 241 db ,   5 : 276 db
szavazz az epizódra! 1 2 3 4 5