bemutató dátuma: 2005-10-30 (magyar: 2006-10-18)
magyar cím: Forró nyomon
fórumtopik
értékelés: 2.82
ugrás: előző / következő részre
A társai által T-Bag számára kerített fiú nem bírja a folyamatos megaláztatást, többször segítséget kér Michaeltől, aki az visszatuasítja. Reménytelen helyzetében végül felakasztja magát. Ezt Michael elég rosszul viseli. A börtönbe új rabok érkeznek, így Michael immáron nem számít újoncnak. Ellenben az újonnan érkezettek közül T-Bag máris rászáll egyre, akit végül Michael közbenjárása ment meg. (habár erről nem tud)
A szökésen dolgozó csapat kénytelen a padló bontása közben keletkező törmeléktől feltűnésmentesen megszabadulni, így azt apró darabokban az udvaron szórják szét. Ez felkelti C-Note figyelmét. Az egyre nagyobb lyuk elrejtése komoly probléma, a titkárnővel titkos légyottját lebonyolító őr kis híján észre is veszi.
Dr. Tancredi véletlenül rájön, hogy korábban pszichológus foglakozott Michaellel, akit felkeres, hogy megtudjon tőle pár szakmai információt. Megtudja, hogy Michael az átlagostól eltérő módon, sokkal inkább a részletekkel együtt szemléli a világot, valamint hogy a szülei elvesztése után olyan valaki lett, aki szinte kötelességének érzi, hogy segítsen a bajbajutottaknak. Ez egyébként Lincolnnal folytatott beszélgetése során is elhangzik, amikor T-Bag ferde hajlamának áldozatairól van szó.
Lincoln felhívja LJt a mobiltelefonján és Veronicához és Nickhez irányítja. Minden alkalommal, amikor telefonál Kellermanék hirtelen előkerülnek, mint kiderül bemérik a telefonjáról indított hívásokat. (szabadjon megjegyeznem, azért itt több helyen hibádzik a történet... részben ez LJnek is rögtön eszébe jutthatna, másrészt a rendőrség, akik a gyilkosságért keresik, miért nincsenek ugyanígy a nyomában, harmadrészt igen valószínűtlen, hogy egy halálraítélt rab a kettős gyilkosságért körözött fiával csakúgy ellenőrizetlenül telefonálgathasson) Végül Veronica és Nick felhívják és találkozót beszélnek meg vele egy hamis helyszínen, majd elküldik smsben a valódi helyszínt és felhívják a figyelmét, hogy lehallgatják a hívásait. (ehh... az smst miért is nem lehet elkapni?) A telefonját a megbeszélt kamu helyszínre tartó buszon hagyja, majd a tényleges találkozóhelyen megtalálja Veronicáékat.
Bellick magához hívja Abruzzit és kérdőre vonja, hogy miért nem kapta meg a szokásos havi juttatását. Ez Abruzzi számára is újdonság, és igyekszik meggyőzni Bellicket, hogy csak átmeneti zavar. Azonban mecénása Philly elfordul tőle, amihez indoklásként csak annyit fűz, hogy Abruzzi nem tudta előkeríteni neki Fibonaccit. Az új pártfogolt Abruzzi bandájának egy tagja, aki ezáltal átveheti a börtönmunka irányítását. Ennek megfelelően saját csapatot szervez, és azzal indul a kitörésben lényeges épület felújítására...


  Az epizód promóképei:


Az epizódhoz tartozó letöltések:

file neve méret típus dátum forrás v. készítő
1x09 - Tweener (hdtv-lol) 40K felirat 2006-03-14 www.forom.com
1x09 - Tweener (hrhd-nbs) 38K felirat 2006-03-14 www.feliratok.hu
1x09 - Tweener (hdtv-lol) 39K felirat 2006-03-14 www.feliratok.hu
1x09 - Tweener (hdtv-lol) 38K felirat 2006-03-14 reteksub.atw.hu

értékelés
a szavazatok átlaga: 2.82 (1494 szavazat)
a szavazatok megoszlása: 1 : 424 db ,   2 : 248 db ,   3 : 285 db ,   4 : 243 db ,   5 : 294 db
szavazz az epizódra! 1 2 3 4 5