bemutató dátuma: 2005-11-07 (magyar: 2006-10-25)
magyar cím: Felsőbb parancsra
fórumtopik
értékelés: 2.87
ugrás: előző / következő részre
Abruzzi új helyzetében igen rosszul érzi magát, nemcsak Philly támogatásának elvesztése és a szökés veszélybe kerülése miatt, hanem mert korábbi talpnyalói is Philly új kedvencéhez pártoltak. Igyekszik meggyőzni Michaelt, hogy már nem érdekli Fibonacci, csak kijutni szeretne, mielőtt megölik odabent. Michael ráveszi, hogy szervezzen találkozót Philly és közte. Michael egy kinti kapcsolatát is mozgósítja.
C-Note egy kihagyhatatlan ajánlata révén bekerül a börtönmunkát végzők közé. Amikor végre egyedül marad az őrök volt pihenőszobájába kevés keresgélés után megtalálja a lyukat.
Kellerman társanak, Halenek egyre kevésbé tetszik a helyzet amibe kerültek és jól láthatóan szeretne kikerülni belőle. Kellerman válasza csak annyit, hogy ha így folytatja, le kell lőnie őt is. Az alelnökasszony egy társat küld hozzájuk, aki állítólag problémamegoldó. Hamar kiderül, hogy érdemi együttműködés nem várható a Quinn nevű kollégától, aki felmenti a nyomozás alól a párost, majd miután ellátta Kellermant az általa eltört ujjaira vonatkozó orvosi jótanácsokkal, eltávozik, hogy a maga módszereivel álljon neki Veronica, Nick és LJ felkutatásának.
A Phillyvel való találkozáskor láthatjuk, amint Michael pénzt próbál kizsarolni Phillytől, azonban Abruzzi közbelép, és fényképpel bizonyítja, hogy a társai Veronica nyomában vannak, tehát jobb ha Michael elárulja Fibonacci hollétét. Így is történik. Ezután már Abruzzi kérheti a Bellickkel adódott nézeteltérés rendezését, amelynek eredményeként visszakapja a felügyeletet a börtönmunka felett.
Kellerman személyesen igyekszik meggyőzni az alelnöknőt, hogy hiba volt Quinnt bevonni. Ezalatt nevezett személy felkeresi Veronica volt vőlegényét és biztosítási ügynöknek kiadva magát bejut a lakásába, ahol megöli, majd a számítógépe segítségével Veronicáék nyomára jut.
Philly bandája a megnevezett kanadai házat készül ostromolni, azonban a rendőrség lecsap rájuk. Eközben Fibonacci valahol egész máshol nyugodtan éli életét. Michael megdícséri Abruzzi színészi képességeit a találkozón nyújtott alakításáért. Abruzzi láthatóan nem tett le Fibonacci megtalálásáról, így biztosítékként elteszi a korábban Michaeltől kapott képet Veronicáról.
C-Note megjelenik a lyuk körüli munkálatoknál, majd miután egyértelművé tette, hogy tud a lyukról, Michael kénytelen bevenni a csapatba.
Nick és Veronica nyomozásuk során kiderítik, hogy Steadman cégénél nagy mennyiségű pénz gyűlt fel, holott valójában a cég semmit nem csinált. Feltételezik, hogy a pénz az alelnöknő politikai karrierjét hivatott megalapozni. Eközben Quinn megérkezik az erdei házukhoz...


  Az epizód promóképei:


Az epizódhoz tartozó letöltések:

file neve méret típus dátum forrás v. készítő
1x10 - Sleight of Hand (hdtv-lol) 45K felirat 2006-03-14 www.forom.com
1x10 - Sleight of Hand (hdtv-ctu) 45K felirat 2006-03-14 www.forom.com
1x10 - Sleight of Hand (hrhd-ctu) 45K felirat 2006-03-14 www.feliratok.hu
1x10 - Sleight of Hand (hdtv-lol) 45K felirat 2006-03-14 www.feliratok.hu
1x10 - Sleight of Hand (hdtv-lol) 43K felirat 2006-03-14 prisonbreak.hu
1x10 - Sleight of Hand (hdtv-lol) 43K felirat 2006-03-14 reteksub.atw.hu

értékelés
a szavazatok átlaga: 2.87 (1295 szavazat)
a szavazatok megoszlása: 1 : 374 db ,   2 : 212 db ,   3 : 180 db ,   4 : 263 db ,   5 : 266 db
szavazz az epizódra! 1 2 3 4 5