bemutató dátuma: 2005-11-14 (magyar: 2006-11-08)
magyar cím: Ki lesz a hunyó?
fórumtopik
értékelés: 2.81
ugrás: előző / következő részre
Michael első házastársi beszélője alkalmából derül ki, hogy házas, ami még a bátyját is meglepi. Gyorsan kiderül, hogy a házasság a bankrablás előtti napon köttetett és azért volt rá szükség, hogy újdonsült felesége feltűnés nélkül becsempészhessen egy hitelkártyának álcázott mágneskártyát amellyel a bejuthat a fegyencek személyes javainak tárolására szolgáló helyiségbe. Ezeket a bankrablás előtt gondosan készítette össze, minden darabnak jelentősége van a szökésben. Azonban egy aranyóra hiányzik. Westmoreland elmondja, hogy gyakran szoktak eltűnni dolgok, de ez csak akkor derül ki, amikor a rab távozik, akkor pedig már nem reklamál. Szintén szolgál egy tippel a tolvaj őr személyére vonatkozóan. Michaelnek szüksége van az órára, így Westmoraland új, zsebtolvaj cellatársát kéri meg, aki a börtönmunka kilátásáért segít, és egy trükkel visszaszerzi az órát Michael számára.
Tancredi meglátja Michaelt a feleségével és hirtelen egészen más színben látja Michael korábbi viselkedését, és egyértelművé teszi, hogy a továbbiakban csak és kizárólag a hivatalos keretek közt szabályozott kapcsolat lehet kettejük között.
Westmorelandet behívja Pope és közli vele a rossz hírt: a lánya halálos beteg, őt pedig nem engedhetik ki, hogy meglátogassa. Ennek hatására meggondolja magát, és be szeretne szállni Michaelék szökésébe, aki azonban kezdetben bizalmatlan, hiszen korábban Westmoreland váltig állította, hogy nem ő D. B. Cooper. Ezúttal viszont meggyőző bizonyítékkal szolgál, hogy mégis ő az.
Quinn smirglivel véresre horzsolt arccal megjelenik Veronicáék házánál és autóbalesetre hivatkozva kér segítséget. Miután bejutott a házba, rálő Nickre, LJt és Veronicát pedig megkötözi. Quinn orvosi és filozófiai fejtegetései után Veronica az utolsó pillanatban megszabadul a kötelektől és fejbevágja Quinnt, majd a pillanatnyi előnyét kihasználva elfut és kiszabadítja LJt is. Az erdőben folytatódó üldözés Quinn számára egy kiszáradt kútban végződik. Telefonon hívja Kellermanékat, azok viszont megérkezésükkör nem húzzák ki, a telefonja pedig addigra lemerült, így Kellerman úgy dönt megszabadul tőle. Társa ezúttal sem ért vele egyet maradéktalanul.
Bellick már érkezésekor ismerősnek találta Michael feleségét, akit később egy éjszakai szórakozóhelyen lát viszont. Ekkor a kikérdezéskor kiderül, hogy a hitelkártya bejuttatásáért Michael feleségül vette, lehetővé téve számára, hogy kijusson Európából Amerikába.
Michael a visszaszerzett órából és egy diktafonból alkotott időzített felvevő segítségével kideríti, hogy a szökés éjszakáján 18 percük lesz az orvosi szobától eljutni a fal túloldaláig. Ez számítása szerint 7 embernek elég, így valakit ki kell hagyni...


  Az epizód promóképei:


Az epizódhoz tartozó letöltések:

file neve méret típus dátum forrás v. készítő
1x11 - And Then There Were 7 (hdtv-lol) 42K felirat 2006-03-14 www.forom.com
1x11 - And Then There Were 7 (hdtv-lol) 42K felirat 2006-03-14 www.feliratok.hu
1x11 - And Then There Were 7 (hrhd-ctu) 42K felirat 2006-03-14 www.feliratok.hu
1x11 - And Then There Were 7 (hdtv-lol) 40K felirat 2006-03-14 prisonbreak.hu
1x11 - And Then There Were 7 (hdtv-lol) 41K felirat 2006-03-14 reteksub.atw.hu

értékelés
a szavazatok átlaga: 2.81 (1321 szavazat)
a szavazatok megoszlása: 1 : 378 db ,   2 : 233 db ,   3 : 215 db ,   4 : 239 db ,   5 : 256 db
szavazz az epizódra! 1 2 3 4 5