bemutató dátuma: 2005-11-21 (magyar: 2006-11-15)
magyar cím: Isten keze
fórumtopik
értékelés: 2.92
ugrás: előző / következő részre
Michael a visszaszerzett öltönyéből egy abba korábban belevart nylonzsákot és egy kötelet szed elő. Az öltöny a zsákba kerül, amire ráköti a kötelet, a zsákkal pedig eltömíti egy akna lefolyóját.
C-Note meghallja, hogy ennyien nem szökhetnek. Ezen értesüléseit továbbadja a többieknek. T-Bag ekkor nincs ott, így nyilvánvalónak tűnik, hogy ő lesz kihagyva. Azonban amikor megjelenik, megtudjuk, hogy amennyiben egy kinti emberrel nem lép kapcsolatba bizonyos időpontokban, az jelenti a szökést. Mikor távoznak a felújítás alatt álló épületből, C-Note gyanakvást ébreszt Sucreban, amit arra alapoz, hogy Michael azért nem mond el sok mindent a tervből, mert nem tekinti teljesértékű csapattagnak. T-Bag eközben Westmorelandet igyekszik meggyőzni, hogy tegyen le a szökésről.
Michael megpróbálja elmagyarázni házasságának mivoltát, azonban magyarázata süket fülekre talál. Sucre találkozik Maricruzzal, akiről kiderül, hogy terhes. Ám Hector megkérte a kezét és úgy néz ki, hajlik rá, hogy igent mondjon.
Abruzzi kideríti T-Bag külső kapcsolatának kilétét (James Bagwell) és megnyugtatja Michaelt, hogy ráállít egy embert, hogy az illetőnek ne legyen módja telefonálni. Később azonban rossz hírek futnak be, a dolog nem zajlott simán, az illető és 4-5 éves gyereke meghalt. Ez utóbbi hatására Abruzziban erős bűnbánat ébred, amely még álmában is kísérti. Később a börtön lelkészével beszél.
Nicket kórházba vitték, de előtte a golyót kiszedték a sebből. Ám az orvost nem lehet átverni, és figyelmezteti Veronicát, hogy meg kell mondania, hogy milyen körülmények közt lett meglőve. Ezalatt a velük levő LJ. a helyi újságból értesül anyja temetéséről, ahova Nickéket otthagyva elmegy. Kellerman utasítására társa, Hale ekkor már várja, majd követi vissza a kórházhoz. Láthatóan elhatározásra jutott, feleségével arról beszél, hogy el kéne utazniuk, Veronicát pedig felhívja, és névtelenül felajánlja az információit.
Bellick tudomást szerez az óratolvaj személyéről, és a retorzióktól való eltekintésért cserébe ráveszi, hogy számoljon be minden Michaellel folytatott beszélgetéséről.
Michael időközben egy időre megnyitott egy csapot, amelynek eredményeként a korábban említett akna megtelt vízzel, így amikor legközelebb ott jár, fel tud jutni annak tetejéig, és kimászni a rácson. Eközben vitte a kötél végét is, amit most megrántva kihúzza a lefolyót eltömő zsákot és a víz lefolyik. A kötelet ráköti a rácsra, amit visszatesz és lemászik. Eredmény: egy kötél, amin lehet közlekedni az aknában függőleges irányban.
Abruzzi bandájával korábban megbeszélte, hogy elintézik T-Baget. Amikor ennek az ideje jön el, Abruzzi szentimentális rohamában megbocsát T-Bagnek, megesketi, hogy kiszáll a szökésből, ezért cserébe nem mélyeszti bele a nála levő fél ollót. Azonban T-Bag, amint Abruzzi elfordul, előkap egy borotvapengét és Abruzzi véres torokkal fekszik a padlón.
A felújításon dolgozó Sucre és társai áttörik a csövet, ám Michael, akinek ott kéne érkeznie, késik. Lincoln feladata feltartani az őröket, hogy ne jussanak be. Azonban ezt csak erőszakosan sikerül kivitelezni, ezért cserébe az őrök viszik a lyukba. Michael épp bejelentette a másnapi szökést, amikor megtudja mi történt.


  Az epizód promóképei:


Az epizódhoz tartozó letöltések:

file neve méret típus dátum forrás v. készítő
1x21 - Tonight (hdtv-lol) 27K felirat 2006-05-10 feliratok.hu
1x21 - Tonight 28K felirat 2006-05-10 forom.com
1x12 - Odd Man Out (hdtv-lol) 34K felirat 2006-03-14 www.forom.com
1x12 - Odd Man Out (hrhd-ctu) 33K felirat 2006-03-14 www.feliratok.hu
1x12 - Odd Man Out (hdtv-lol) 33K felirat 2006-03-14 www.feliratok.hu

értékelés
a szavazatok átlaga: 2.92 (1338 szavazat)
a szavazatok megoszlása: 1 : 368 db ,   2 : 221 db ,   3 : 202 db ,   4 : 235 db ,   5 : 312 db
szavazz az epizódra! 1 2 3 4 5