bemutató dátuma: 2005-11-28 (magyar: 2006-11-22)
magyar cím: Az alagút vége
fórumtopik
értékelés: 2.81
ugrás: előző / következő részre
Abruzzit mentőhelikopterrel szállítják a Chicagoi kórházba, mialatt kiviszik a börtönből, eszméleténél van.
Pope nagy sajnálkozva közli, hogy a kivégzésig hátralévő 36 órában Micheal nem láthatja Lincolnt semmiképpen.
Michael egyelőre elhalasztaná a szökést, ám erről C-Note és T-Bag hallani sem akar. Ha úgy adódik, a következő börtönmelókor akár Michael nélkül is szöknek. Sucre és Westmoreland szintén hajlik erre. A cellájában Michael a belevág a kezébe a tetoválás által jelzett helyen egy borotvapengével, és a bőre alól egy apró galacsin kerül elő. Miután a doktornőtől távozott a kötözés után, láthatjuk, hogy egy karbantartó figyelmét felkelti az orvosi szoba lefolyójának rácsa. Mindkét testvérnél hosszabb időt tölt a lelkész, ezalatt Michael megkéri, hogy egy olvasót adjon át bátyjánák. Ebbe előzőleg elrejtette a galacsint egy papírdarabbal együtt, amelyre az "edd meg 8:10-kor" utasítást írta.
Veronica elhatározza, hogy elmegy a névtelenül telefonáló Hale által kezdeményezett találkozóra. Nick szeretné lebeszélni, ám nem hallgat rá. A találkozó előtt azonban a börtönnél jár, ahol inerjút ad az éppen ott levő tévéseknek. Megnevezi az áldozatokat és megemlíti, hogy belsős informátora van, habár ekkor még nem találkozott Halelel. A találkozón azonban nem jut hozzá az információkhoz, ugyanis az utolsó pillanatban megérkezik Kellerman, majd miután véletlen hozzákerül a levél, lelövi Halet.
C-Noteról megtudjuk, hogy kislánya és a felesége azt hiszik, hogy a tengerentúlon szolgál katonaként. Telefonon beszél a bátyjával is és a járműve után érdeklődik. Úgy tűnik a kiesett Abruzzi helyett immár C-Note szervezi a falakon túli menekülést. Mivel Michael beleegyezett a szökésbe, azonban csak este 9kor, a börtönmunka pedig 5kor befejeződik, muszáj valami ürügyet találni az őrök pihenőszobájában maradásra. Egy vizvezeték eltörése után a munkások felemlegetik a másnap reggelig bekövetkező penészedés lehetőségét. Eredmény: addig dolgoznak, amíg száraz nem lesz minden, akár holnap reggelig.
Lincol a megadott időben megeszi a galacsint, aminek hatására rosszullét fogja el, hányni kezd. Sietve szállítják a betegszobára. A doktornő szerint ételmérgezés, rövidesen jobban lesz. Felajánlja, hogy vele marad, ám Lincoln ezt nem kéri. Sikerül egyedül maradnia.
C-Note emberei egy furgonnal felnyitott motorháztetővel várakoznak a börtön mellett, amikor arrajáró őrök elkuldik őket. A motorhibára való hivatkozás hiábavaló, mivel rögtön kiszúrják, hogy nincs semmi komoly baja az autónak.
"Találkozunk a túloldalon" - mondja Michael és előreindul a csőben, utána a többiek. Felmásznak az aknán az orvosi szoba alatt levő helyiségbe. Ám a csövet, amit előzőleg a lefolyóba öntött vegyszerekkel sikerült kilyukasztani, azóta láthatóan kicserélték, és egy tiszta, fényes és igen masszív csődarab akadályozza meg az átjárást az orvosi szoba felé... közben egy őr indul az orvosi szoba felé, aki a kiszűrődő zajokra lett figyelmes...
Folytatás márciusban.


  Az epizód promóképei:


Az epizódhoz tartozó letöltések:

file neve méret típus dátum forrás v. készítő
1x13 - End of the Tunnel (hdtv-lol) 33K felirat 2006-03-14 www.forom.com
1x13 - End of the Tunnel (hdtv-lol) 35K felirat 2006-03-14 www.feliratok.hu
1x13 - End of the Tunnel (hrhd-nbs) 35K felirat 2006-03-14 www.feliratok.hu

értékelés
a szavazatok átlaga: 2.81 (1416 szavazat)
a szavazatok megoszlása: 1 : 357 db ,   2 : 328 db ,   3 : 222 db ,   4 : 242 db ,   5 : 267 db
szavazz az epizódra! 1 2 3 4 5